Båtpleie og vedlikehold.

En båteier er vel aldri mer stolt enn ved årets første tur i en skinnende blankpolert båt!

Etter en lang vinterlagring er det ikke bare bunnstoffet som skal på, også resten av båten skal ha sitt vedlikehold. Støv, skitt og gulning som følge av UV stråling, oksidasjon og korrosjon er kjente utfordringer på plast og krom. Skrog og detaljer bør rengjøres og poleres opp for et plettfritt utseende.

Vi tilbyr et komplett båtpleie og vedlikeholds program som sikrer at sesongen starter med en skinnende båt. En godt vedlikeholdt på vil beholde «nybåt» utessende mye lengre, og dette vil ha god innvrikning på annenhåndsverdien på båten.Mange mener at båter bygget i glassfiberarmert polyester, er vedlikeholdsfri.
Dette er en påstand som dessverre ikke holder.  Det er mange gode grunner til å foreta forebyggende vedlikehold på båter bygget i plast.
Ta kontakt for mer informasjon.

Overbygg

Solskinn, refleks, nedbør og saltvann setter overflaten på sterke prøver. Dette gjelder spesielt alle oppadvendte flater. Opprinnelig er topplaget mettet med fettstoffer fra produksjonsfasen av båten, men etter noe tid vil dette brytes ned og forsvinne med det resultat at overflaten tørker ut. Dette ser en ved at overflaten har gått fra å være blank og glatt til å bli matt og porøs.

Videre brytes de øvre fargepigmentene ned noe som resulterer i falming.
Falming betyr at toppsjiktet er ødelagt og overflatens naturlig porer utvides.
Det er ikke nok å polere på denne overflaten da man etter kort tid vil man se at falmingen kommer tilbake. Det øverste sjiktet må fjernes i form av mild rubber slik at det ødelagte laget blir fjernet. Deretter påføres polish og en får en “ny” fin og blank flate. Polering bør foretas minst 2 ganger årlig, helst også en gang i løpet av sesongen. Om våren før båten sjøsettes, i løpet av sesongen og om høsten.
Ta kontakt for mer info

Under vannlinje

Det er svært viktig at all arbeid under vannlinjen utføres fagmessig.
Behandling under vannlinjen består av 3 operasjoner når båten er ny:

  • Grundig avfetting og sliping  av skroget.
  • Vannfast primer. Det er vanlig å bruke 2 komponents epoxy.
  • Bunnsmøring, vanligvis 2 strøk.

Det er viktig å sjekke den vannfaste primeren og at den sitter godt fast til underflaten. Vannfast primer bør påføres hvert 3–5 år etter behov.
Det er viktig for holdbarheten til behandlingen at herdeprosessen til primeren foregår på rett temperatur.En har sett atskillige tilfeller hvor primer og bunnsmøring faller av i flak, noe som skyldes dårlig forarbeid og / eller feil temperatur.
Ta kontakt for mer info

Vinterkonservering av vannsystem

På denne service utfører vi følgende punkter:
Tømming av varmtvannsbereder, ferskvannstank, septiktank, ferskvannspump.
Frostveske i dusjlensepumpe, toalett og septiktank med pumpe.
Skrur av dusjhoder og tømmer blandebatterier.
Ta kontakt for mer info